Belgesel Filmi Yapımına Giriş (6,7,8 Sınıflar)

Tarih: 24 Haziran - 12 Temmuz 2013 Ücret: 900 TL Kontejan:20 Yaz Okulu Kodu: YO-BELFG Öğretim Üyeleri Yrd.Doç.Dr.İlkay NİŞANCI Araş. Gör. Dr.Deniz Morva KABLAMACI Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü,İletişim Fakültesi   Bir filmin konusunun seçiminden gösterim anına kadar geçen tüm evrelerini öğrenmek ister misiniz? Hiç ilginizi çeken bir konunun filmini çekmeyi hayal ettiniz mi? Yanıtınız “evet” ise “belgesel film yapımına giriş” atölyesi tam size göre. Madem bu ders giriş dersi öyleyse biz de sinemanın başlangıcına doğru bir yolculuk yapıp ilk filmlerden yola çıkarak belgesel filmi tanıyalım.  Sonra da hep birlikte bir belgesel film üretmenin mantığını kavramaya çalışalım. Önce; Sinema sanatını tanıyalım Sinemanın sanat olma yolundaki ilk adımlarını keşfedelim Belgesel filmin ne olduğunu konuşalım İlk film örneklerini izleyelim, belgesel filmi diğer filmlerden ayıralım Farklı belgesel film türlerine değinelim Farklı türlerde yapılmış filmleri inceleyelim Sonra; Bir filmin üretim sürecinin temel aşamalarına dair kavramları öğrenelim Belgesel filmin yapım aşamalarına göz atalım Ve; Hep birlikte belgesel filmin hangi aşamalardan geçtiğini görelim   Atölyenin Hedefleri: Belgesel film yapım biçimi çerçevesinde katılımcıların düşüncelerini açık seçik ifade edebilme yeteneği kazandırmak, Bir film yapımcısı olarak katılımcının sanatsal vizyonunu geliştirmek, Belgesel film yapım pratiğini tarihsel ve eleştirel bir  çerçevede ele almayı kazandırmak, Belgesel film yapımına giriş  atölyesini uygulamayla pekiştirmek amacıyla sözlü tarih çalışması çerçevesinde belgesel film yapım pratiği kazandırmak. Not: Katılımcılara  her türlü teknik destek İ.Ü. İletişim Fakültesi Stüdyoları tarafından verilecektir.
17 Mayıs 2013