Yaz Okuluyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular

2017 YAZ OKULU PROGRAMLARI HAKKINDA GENEL BİLGİ /SIKÇA SORULAN SORULAR 1.Eğitimler hangi tarihler arasında gerçekleşecek? Yaz okulu programlarımız hafta içi her gün 10: 00-15: 30 saatleri arasında olup 1 hafta sürelidir. Eğitimlerimiz 03 Temmuz- 28 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Öğrencilerimiz tek bir programa katılabildikleri gibi Temmuz ayı boyunca süren 4 ayrı programa da katılabilirler. 2.Bu programlara kimler kabul edilebiliyor? Kaç Kişi alınıyor, hangi yaş grubuna hitap ediyor? Programlarımıza özel okul ya da devlet okulundan her öğrenci katılabilir. Programlarımız ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç gruptan oluşmaktadır ve 1.sınıftan 12.sınıfa kadar tüm öğrencilerimize yönelik çeşitli eğitimlerimiz mevcuttur. Sınıflar minimum 10 öğrencinin katılımıyla açılacaktır. Bazı programlarda üst kontenjan sınırı mevcuttur. 3.Başvurular nasıl ve ne zaman gerçekleşecektir? Programlarımıza kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, eğitim ücretini İstanbul Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin banka hesabına yatırıp online olarak kayıt formunu dolduracaklardır. Sınıf kontenjanının dolmaması durumunda yatırılan ücretler geri iade edilecektir. Programlara son başvuru tarihi 23 Haziran 2017’dir. Başvuru için gerekli belgeler aşağıda belirtilmiştir.
  • Kayıt Formu
  • Anket
  • Dekont
  • Öğrenci Belgesi
  • Resim (1 Ad.Vesikalık)
  • Kimlik Fotokopisi
  • Muvaffakaname
Web Sayfamızda bulunan Kayıt formumuz online olarak doldurulduktan sonra banka dekontu ,Öğrenci belgesi ,1 Adet vesikalık fotoğraf ,kimlik fotokopisi ve muvaffakatname Beyazıt'ta bulunan Çocuk Üniversitesi merkezimize elden yada posta yolu ile teslim edilecektir. Online başvuruların yanı sıra Beyazıt Merkez Kampüsündeki Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’ne gelerek de kayıt yaptırabilirsiniz. Banka dekontunun üzerine öğrencinin adı soyadı, katılacağı programın adı ve TC kimlik numarası eklenerek 0212-440-02-79 numaralı faksa ya da cocukuniversitesi@istanbul.edu.tr e-mail adresine gönderilmesi gerekmektedir. Velinin doldurduğu muvaffakatname formunun ıslak imzalı olması gerekmektedir. Posta adresimiz: İstanbul Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü-İstanbul Üniversitesi Beyazıt Merkez Kampüs PK 34452 4.Program ücretleri nelerdir? Bir hafta sürecek olan eğitimlerimizin ücreti; uygulamalı eğitimlerde 600 TL, uygulamasız eğitimlerde 500 TL’dir. Her bir programın ücreti web sayfamızdaki “2017 Yaz Okulu Programları” listesinde ilan edilmiştir. Ücretlere öğlen yemeği ve KDV dâhildir. Servis hizmeti dâhil değildir. 5- Eğitim ücretleri hangi bankaya ve hangi hesap numarasına yatırılacaktır? Halk Bankası Beyazıt Şubesi TR09 000 1200 98 200000 6200 353 6.Eğitimler nerede gerçekleşecektir? İstanbul Üniversitesi Kampüslerinde gerçekleşecektir. Eğitimlerimiz ilgili fakülteye bağlı olarak; Beyazıt, Avcılar, Bahçeşehir ve Şişli’de yapılacaktır. 7.Eğitimler kimler tarafından verilecektir? Eğitimler İstanbul Üniversitesinin deneyimli ve donanımlı öğretim üyeleri ve uzmanlar tarafından verilecektir. 8.Sportif Yatkınlık, Zeka, Beslenme ve Yetenek Testleri yapılmakta mıdır? Ücretli midir? İsteğe bağlı olarak söz konusu testler yapılabilmektedir. Ücretleri aşağıda belirtilmiştir. Testleri yaptırmak isteyen kişiler Merkezimize müracaat edeceklerdir. Testlerle ilgili detaylı bilgiler web sayfamızda paylaşılmıştır. olcum 9.Servis hizmeti var mıdır? Servis hizmeti yoktur. Ulaşım veliler tarafından karşılanacaktır. 10.Çocukların ve gençlerin üniversitemizde aldığı eğitimin kendi hayatlarına katkısı var mıdır? Çocuk üniversitesi programlarına katılan öğrenciler, üniversite hayatını birebir yaşayarak çeşitli bilim dallarını yakından tanıma fırsatı elde edeceklerdir. Eğitimlerimiz öğrencilere meslekler hakkında bilgi vermekte ve gelecekte yapacakları tercihlerinde yol gösterici olmaktadır. Bunun yanı sıra eğitimlerimize katılan öğrenciler kendi yaş gruplarındaki diğer öğrencilerle karşılıklı paylaşımlarda bulunacak ve sosyalleşeceklerdir. Sanatsal ve kültürel faaliyetler sayesinde kişisel gelişimlerini sağlayacak ve yeteneklerini keşfedeceklerdir. Mutlu ve kendine güvenen bir çocuk daha üretken hale gelecek ve daha başarılı olacaktır. 11. Eğitimler sonunda katılım belgesi veriliyor mu? Eğitimlere katılan öğrencilere Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki adet sertifika verilmektedir. Bu sertifikalar uluslararası standartlarda düzenlenmiş olup dünyanın her yerinde geçerlidir. 12. Öğrencilere burs verilmekte midir? İstanbul Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Kararına göre: şehit ve gazi çocukları ile engelli çocuklara kontenjanlar dâhilinde burs sağlanacaktır. Burs başvuruları Beyazıt kampüste bulunan Merkezimize yapılacak olup, Müdüriyet tarafından değerlendirmeye alınacak ve sonuçları Haziran ayı sonunda ilan edilecektir. İstanbul üniversitesi personelinin birinci dereceden yakınlarına ise %30 indirim yapılacaktır.
09 Mayıs 2017