HAYALİMDEKİ MATEMATİK (5,6,SINIFLAR)

HAYALİMDEKİ MATEMATİK
Yaz Okulu Kodu: Tarih:  23 Haziran 2014 - 11 Temmuz 2014 Ücret: 900 TL Kontenjan: 25 Öğretim Üyeleri ve Öğretim Elemanları: Yrd. Doç. Dr. Murat KİRİŞCİ Not: En az 10 öğrenci olası halinde program açılacaktır. HAYALİMDEKİ MATEMATİK Matematiğin karışık olduğu kadar eğlenceli ve keşiflere açık dünyasına yolculuk başlıyor. Sayılar ve geometri senin onları keşfetmeni bekliyor. Matematiksel konuları yeniden üretmek, hayallerini bu konularını içine yerleştirmek ve matematikçilere yol göstermek ister misin? Cevabın evetse haydi, Hayallerindeki Matematiğe… Amaç: 5–6 sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak programda Matematikle ilgilenen-ilgilenmeyen, bilen-bilmeyen her öğrencinin Matematiğe karşı oluşmuş ya da oluşabilecek kaygılarının giderilmesi, matematiğin eğlenceli yönlerinin gösterilmesi, gelecekte matematiği öğrenmeyi kolaylaştıracak formatta öğrencilerle buluşmaktır. Uygulanacak Yöntem: Program hazırlanırken öğrencilerin matematik ile farklı bir şekilde tanışmaları sağlanacak, yaşantımızdan örneklerle doğru düşünme bilinçleri geliştirilecektir. Teoriden pratiğe bilimsel düşüncenin doğası, keşfetmenin hazzı, matematiğin sanat, spor ve diğer alanlarla olan ilişkisi eğlenerek öğrenmeyle birleşecektir. Her dersin başında önceden belirlenmiş konuların sadece başlıkları öğrencilere ifade edilerek beyin fırtınası yapılacak, bu işlemin sonucunda çıkan fikirlerden kavram haritası çıkartılarak öğrencinin keşfetmenin sihirli dünyasına girmesi sağlanacaktır. Öğrencilerin hayal dünyasının saflığı ve sadeliğinin ortaya çıkaracağı sonuçlar, onları bir konuyu kendilerinin bulması, keşfetmesi ve konuya aidiyet hissetmeleri sağlayacaktır. Burada öğretimin en can alıcı noktası bilgi verici olmaktan çok yönlendirici olmasıdır. Bu safhadan sonra derslerin işlenmesi daha pratik olacak ve konular ilginç ve okul ders formatından farklı bir şekilde işlenecektir. Programın sonunda öğrenciler kendi buldukları-keşfettikleri matematiksel kavramlarla kendilerine hayali bir matematik dünyası çizecekler ve bu hayal dünyasını yaşadığımız dünyaya taşıyacaklar. Ayrıca her gün ders sonlarına doğru kısa Matematik tarihinden bahsedilecek ve matematik bulmacaları çözülecektir.

Gün

İçerik

1

Sabah Tanışma, Programı Anlatma, Öneriler, Talepler
Öğleden Sonra Yeni başlayanlar için bilimsel Metod                              Matematik: Enfes Değil mi?

2

Sabah Palindromik Sayılar                        Matematik Tarihi'nden kesitler
Öğleden Sonra Bilgisayarı Keşfediyoruz: İkili Sayı Sistemi                                   Matematik Bulmacalar

3