Hayalimdeki Elektronik

Program Bilgileri Ders Kodu: Başlangıç Tarihi: 02.Şub.2015 Süre: 1 Hafta Ders saatleri: 10:00-16:00 Ücret: 400 TL Kontenjan: 24 Yer: İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Mühendislik Fakültesi Eğitmenler: Doç.Dr. Fırat KAÇAR, Yrd.Doç.Dr. Yasin ÖZÇELEP, Arş.Gör. Abdullah YEŞİL, Arş.Gör. Yunus BABACAN, Arş.Gör. Sedat KILINÇ. Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır. Bu modül öğrencilere günümüzde hemen her alanda geniş yer tutan elektrik-elektronik teknolojisi ve bunların kullanım alanları ve uygulamaları hakkında temel bilgileri öğretmeyi amaçlar. Elektrik bilimi günümüzde elektronik, haberleşme, elektromanyetizma, mikrodalga, işaret işleme gibi çok çeşitli dallara ayrılmıştır ve hepsinin yaygın kullanım alanı mevcuttur. Bu eğitime katılacak öğrencilere elektrik-elektronik mühendisliğinin farklı alanlarında temel bilgiler verilecek olup pratik etkinlikler ile elektronik devrelerin çalışmasını eğlenerek ve kendileri yaparak öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Alınması Gereken Malzemeler:
  • 1 Adet 555 Entegre
  • 1 Adet 4017 Entegre
  • 10 Adet istenilen renkte LED
  • 1 Adet 1 Mega Ohm Potansiyometre
  • 1 Adet Foto Transistör.
  • 2 adet Güneş Pili Paneli(1.5V-100mA)
  • 1 Adet Devre Tahtası (Breadboard)

TARİH İÇERİK ETKİNLİKLER
02.02.2015 Elektrik -Elektrik nasıl oluşur nasıl iletilir? -Nasıl Keşfedilmiştir ve günümüze kadar ne tür gelişmeler yaşamıştır? -Elektrikle ilgili temel kavramlar nelerdir? -Temel elektrik yasaları nelerdir? - Devre laboratuvarı ve elektrik devre temelleri ile ilgili cihazların tanıtılması, laboratuvar cihazlarının kullanımına ilişkin bilgiler -Temel elemanlar ile devrelerin kurulması ve devre ölçümlerin yapılması
03.02.2015 Elektronik -Temel Elektronik Elemanları nelerdir, hangi kurallara göre çalışırlar? (Direnç, kapasite, bobin, diyot, transistör) -Elektronik elemanları ile devreler kurulup ölçümleri yapılması.
04.02.2015 Tümdevre (Mikroçip) Üretim Aşamaları -Tümdevre üretimi ve aşamaları. Elektrik Üretimi ve Dağıtımı, Elektrikte Güvenlik -Elektronik Simülasyon Programı ile devre tasarımı -Tümdevreli elektronik devre uygulamaları
05.02.2015 Radyo Dalgaları ve Kullanım Alanları -Elektromanyetik dalgalar nasıl oluşur? -Radyo dalgaları ile haberleşme, -Radyo dalgaları genel kullanım alanları ve faydaları -Elektriksel işaretler ve haberleşme devre uygulamaları
06.02.2015 Alternatif Enerji Kaynakları -Alternatif enerji kaynaklarının tanıtılması -Alternatif enerji kaynaklarından elektrik elde edilmesi -Güneş, hidrojen ve elektrik enerjisi ile çalışan otomobillerin incelenmesi

15 Aralık 2014