Astronomi ve Uzay Bilimleri

Arş.Gör. Özgecan ÖNAL
Arş.Gör. Talar YONTAN
Astronom Korhan YELKENCİ

Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.

Amaç:
Üniversitemizin her yıl yaptığı “Çocuk Üniversitesi” kapsamında 22 Haziran – 10 Temmuz  2015 tarihleri arasında düzenlenecek “Astronomi ve Uzay Bilimleri Yaz Okulu Programı” ile orta öğrenim düzeyindeki öğrencilerin gerek astronomi ve uzay bilimleri konusundaki meraklarını arttırmak gerekse o yaş grubu öğrencilere verilebilecek içinde yaşadığımız evreni, başta dünyamız olmak üzere güneş, güneş sistemi, yıldızlar, ölen veya patlayan yıldızlar, galaksimiz ve galaksiler hakkında gerekli öğretici ve kalıcı olacağını düşündüğümüz bilgiler verilecektir. Çocuklarımızın içinde bulunduğumuz çağa ayak uyduracak şekilde eğitilmeleri ve yetiştirilmeleri onların çalışma hayatlarında daha mutlu olmalarını sağlayacağı muhakkaktır. Ülkemizin henüz ileri teknoloji ve bilgi üretme konusunda sıkıntılarının olduğu açıktır. Refah ve mutluluğun yolunun da buradan geçtiği düşüncesiyle çocuklarımıza daha fazla sahip çıkmalı ve onları gelecek hayatlarına daha iyi hazırlamalıyız.

Yaz okulu süresince astronomi dersleri dışında çocukların her zaman merak ettikleri soruları sorabilecekleri gibi, aynı zamanda gündüz güneş, gece yıldız gözlemleri, dünyanın dönmesi, su roketi fırlatma yarışması, el planetaryumu yapımı, gökyüzü atlasının kullanımı gibi çeşitli etkinliklerde yapılacaktır. Ayrıca Astronomi ve Uzay Bilimleri ile ilgili Bölüm dışı 3 gezi yapılacaktır.

Bu bakımdan 3 haftalık “Çocuk Üniversitesi” adı altında düzenlenen bu yaz okulunun katılımcılara yukarıda bahsetmeye çalıştığımız bakış açısı çerçevesinde birçok açıdan faydalı olacağını düşünüyoruz.

Çocuk Üniversitesi’ne katılacak öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz.

28 Nisan 2015