Kişisel Gelişim ve Kendini İfade Etme

(5.6.7.8. Sınıflar) Yaz Okulu Kodu: YO/GELİŞİM Tarih: 22 Haziran – 10 Temmuz 2015 Süre: 3 Hafta Saat:  10:00-16:00 Ücret: 1000 TL Kontenjan: 25 Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Öğretim Üyesi:  Prof. Dr. Havva TUNÇ Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır. Amaç: Çocuğun, çocukluk döneminden gençlik dönemine geçişte kişisel gelişimini sorunsuz ve başarılı gerçekleştirebilmesi geleceğinin bugünden nitelikleşmesiyle olasıdır. Bireysel bağlamda çocukluk dönemini yani bugünü niteliklendirme kişisel yeteneklerin keşfedilmesi ve/veya fiziksel gelişimiyle örtüşen becerilerin kazanılmasıyla olasıdır. Diğer bir deyişle bireyin (çocuğun) farkındalık kazanması, yaşanılan toplum ve çevreyi önce mikro sonra makro ölçekte anlaması ve algılaması daha sonra algıladığına anlam vermesi yanı sıra anlamlandırdığını analiz edebilme becerisinin kazanmasıyla olasıdır. Normal koşullarda bu sürecin elde edilebilmesi zor olmakla beraber çoğunlukla es geçilmektedir. Ve eksikliği yıllar sonra bir yetişkin olunduğunda, özellikle profesyonel yaşamda, yoksunluğu ancak fark edilmektedir. Kimimizin başarılı kimimizin başarılı olamamasının temel nedeni budur. Aslında başarının sırrı basit olmayıp tam tersi çok  sofistikedir. Başarının sırrı kişisel gelişim ile kendini ifade  etmenin, gerçekleşme derecesine bağlıdır. 1.Ana-Baba eğitimi eşliğinde çocuğun ve/veya gencin kişisel gelişimi. Programın içinde zamanı olan ana-babaya eğitim ,paylaşım,iletişim kurma.Kısacası aile içinde kişisel gelişim ve kendini ifade etme.
  1. Ben Kimim? Neredeyim? Ne yapmak istiyorum ? Ne olmak istiyorum?
  2. Nefes alıp verme gibi yaşadığının fiziksel olarak farkına varma yöntemleri .Yoga - meditasyon
  3. Kişisel beklentiler. Hedefler. Hayaller. Gerçekler,
  4. Başarı ve Başarısızlık.
2015-04-29 10-35-21 Kişisel Gelişim ve Kendini İfade Etme [Compatibility Mode] - Word
28 Nisan 2015