Sağlığımı Düşünüyorum Güvenilir Gıda Tüketiyorum (Yeni Program)

(5.6.7. ve 8.Sınıflar)

Yaz Okulu Kodu: YO/GIDA
Tarih: 29 Haziran-10 Temmuz 2015
Süre: 2 Hafta
Saat:  10:00-16:00
Ücret:
750 TL
Kontenjan:
20
Yer: İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü
Öğretim Görevlileri:
Öğr. Gör.Dr. Sema SANDIKÇI ALTUNATMAZ
Öğr.Gör.Dr.  Filiz YILMAZ AKSU
Öğr.Gör.Dr. Deniz AKTARAN BALA

Öğrencilerin yanlarında getirmesi gereken materyaller:
-Beyaz Önlük

Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.

Amaç:

Gıda insanoğlunun vazgeçilmezlerinden birisidir. Gıda sektörü her geçen gün hızla büyürken, hileli üretimleri ve sağlıksız gıdaları da beraberinde insan hayatına sokabilir.  Bunun sonucunda da gıda zehirlenmeleri ve hatta sağlıksız gıdadan dolayı ölümler meydana gelebilir. Bu tür sorunların yaşanmaması için gıda güvenliğinin sağlanması gerekmektedir. Gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için hijyenin ve gıda mikrobiyolojisinin önemi oldukça büyüktür. Bunun önemini kavrayabilmek için gıda mikrobiyolojisi ve hijyen uygulamaları ile desteklenmiş, SAĞLIKLI GIDA üretimleriyle eğlenceli hale gelmiş laboratuvar uygulamaları, yaratıcı ve araştırmacı genç arkadaşlarımızın ilgisini çekecektir.

2015-05-08 15-30-51 Ekran görüntüsü2015-05-08 15-31-26 Ekran görüntüsü2015-05-08 15-32-07 Ekran görüntüsü2015-05-08 15-33-01 Ekran görüntüsü

 

08 Mayıs 2015
2663 defa okundu

İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü
34452 Beyazıt/Fatih-İstanbul
Tel: 0 (212) 440 00 00