ARKEOLOJİ KAMPI
(5.6.7. ve 8. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/ ARK-KAMP
Tarih: 26 Temmuz – 2 Ağustos 2015
Süre: 1 Hafta
Ücret: 2000 TL
Kontenjan: 10 kişi
Yer: İzmir Nif Dağı Kazı Evi
Öğretim Üyeleri:
Prof. Dr. Elif Tül TULUNAY
Doç. Dr. Danış BAYKAN
Yrd. Doç. Dr. Müjde PEKER
Yrd. Doç. Dr. Dinçer Savaş LENGER
Öğr. Gör. Ceren BAYKAN (M.A.)
Ar. Gör. Alper Yener YAVUZ (M.A.)
Uzman Mustafa BİLGİN (M.A.)
Çocuklar Tarihe Dokunuyor !
Nif dağında yapılacak olan bu eşsiz deneyime hazır mısınız? Tarihi hiç bu kadar yakından yaşama fırsatınız olmuş muydu? Yapacağınız kazılarda bakalım sizler neler bulabileceksiniz.
Haydi siz de bu maceraya katılın! 1 Hafta sürecek Arkeoloji kampı sizleri bekliyor.
Amaç:
Nif Dağı, doğal güzelliği yanı sıra, ormanlara, endemik bitkilere, çeşitli ürünlere ve arkeolojik alanlara sahip ender bir konumdadır. Burada kaçak kazıların ve yapılaşmanın önlenmesi, arkeolojik araştırmalarla, bölgenin bilimsel değer taşıyan en erken kültür varlıklarının var oldukları kültür ortamı içinde bozulmadan, uzmanlar tarafından saptanması, ülkemiz kültür ve turizmi için olduğu kadar, yöre halkının kalkınması ve eğitimi açısından da büyük önem taşımaktadır.
NİF (OLYMPOS) DAĞI KAZI VE ARAŞTIRMA PROJESİ, İstanbul Üniversitesi’nin Batı Anadolu’da, İzmir çevresindeki ilk ve tek arkeolojik etkinliğidir. Amacı, İstanbul Üniversitesi önderliğinde, Türkiye Üniversitelerinden uzman bilim insanlarının birlikte çalıştığı örnek bir kazı ve araştırma projesi gerçekleştirmek, yörenin iyi bilinmeyen kültür tarihini aydınlatacak bulguları uluslararası yayınlarla bilim dünyasına sunmak ve en önemlisi, bize atalarımızın emanet ettiği, kültür varlıklarımızı barındıran bu topraklara milletçe sahip çıkarak, bunları gelecek kuşaklara eksiksiz iletmemiz gerektiği bilincini aşılamaktır.
Çocuk Üniversitesi Programı ile 5.6.7. ve 8. sınıftaki katılımcı çocuklarımızın Arkeoloji ve Arkeolojik Kazı konusunda bilgilendirilmeleri, disiplinli bir “yatılı okul” ortamında, bir haftalık süre zarfında konularında uzman Üniversite Öğretim Üyelerinden dersler (Arkeolojiye Giriş, Mitoloji, Keramik, Nümismatik, Arkeo-metalurji, Koruma-Onarım, Paleoantropoloji) almaları, kitap okuma alışkanlığı kazanmaları, okçuluk, resim ve çizim çalışmaları yapmaları; izlenimlerini kompozisyon şeklinde yazma etkinliklerine katılmaları amaçlanmaktadır. Ayrıca, yöreyi, köy yaşamını tanımaları ve Dağkızılca ile Vişneli Köyleri’nden çocuklarla kaynaşmaları da amacımızdır. Metropolis Antik Kenti, Karabel Anıtı (Hitit Kaya Kabartması) ve Nazarköy Cam Boncuk Yapımı Atölyeleri çevre gezileri de yapılacaktır.
Ek Bilgi için bkz:
http://www.nifdagikazisi.com/
http://edebiyat.istanbul.edu.tr/nif
http://turkinst.org/haberler.html
Not 1: 26 Temmuz Kazı evine varış, 27 Temmuz Program başlangıçıdır.
Dönüş tarihi: 2 Ağustos 2015
Not 2: Konaklama ve yemek ücretlere dahildir. Ulaşım dahil değildir!
Not 3: Kazıya Gelirken Getirilmesi Gerekenler
Unutulmaması Gerekenler
Nüfus cüzdanı ve öğrenci kimliği
Arazide gerekenler
Araziye uygun ayakkabı (rahat, dayanıklı yazlık yürüyüş ayakkabısı veya spor ayakkabı)
Araziye uygun birkaç tane uzun kollu t-shirt, gömlek
Araziye uygun renk ve sağlamlıkta birkaç pantolon ( kısa pantolonlar arazide çalışılması için uygun değildir.)
Arazide kullanmak üzere çanta (tercihen sırt çantası) ve bel çantası
Matara/termos
Hırka/yağmurluk
Şapka ve yazma/tülbent
Güneşten koruyucu krem/losyon
Güneş gözlüğü
Sinek ve kene kovucu losyon
Not defteri, kalem
Pusula
Varsa sürekli kullanılması gereken ilaçlar ve tıbbi malzemeler (astım/alerji ilaçları vs.)
Varsa Fotoğraf makinesi (pilleri, şarj aleti, hafıza kartı ve aktarma kablosu)
Hafta Sonu Gezileri:
Metropolis Antik Kenti
Karabel Anıtı (Hitit Kaya Kabartması)
Nazarköy Cam Boncuk Yapımı
(5.6.7.8. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/HUKUK
Tarih: 22 Haziran – 10 Temmuz 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1000 TL
Kontenjan: 25
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman SAVAŞ
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Hukuk insanın olduğu her yerde ve her zaman var olan bir olgudur. Kişiler arasındaki ilişkileri düzenleyen ve devlet tarafından yaptırıma bağlanmış kurallardan oluşan bu sistem kişilere haklar ve yükümlülükler getirir. Kişi henüz doğmadan hukuk onunla ilgilenmeye başlar. Çocukluk dönemi, Aile hayatı, ticari hayatı, başkaları ile ilişkileri, malvarlığı, kazandıkları ve harcadıkları, başkalarına verdiği zararlar, hek hukuk ile ilgili konulardır. Hukuku bilmek ve anlamak için mutlaka hukukçu olmak gerekmez. Bu hukukun tamamını bilenler için gereklidir. Aksine insanlar temel düzeyde, içerisinde yaşadıkları aile, çevre ve toplum ile ilişkilerinin hukuki boyutlarını genel kültür seviyesinde bilmelidirler. Devletle olan ilişkilerinde de hukuku asgari düzeyde bilmelerinin kendileri açısından çok önemli yararları olacaktır. Bununla beraber hukuku anlayarak ve yaşayarak öğrenmek hukuki anlamda karşılaşılacak problemleri de asgari düzeye indirmede yararlı olacaktır. Dışarıdan zor ve itici gelse de aslında hukukun çok zevkli ve eğlenceli bir yönünün de olduğu görülecektir. Bu programın amacı hukukun görünmeyen zevkli yönünü ön plana çıkararak çocuklarımıza hak ve yükümlülüklerinin kaynaklarını öğretmeye çalışmaktır. Amaç sadece bir perspektif kazandırmak olup, hukukun kendisini öğretmek ya da kanun maddeleri ezberletmek değildir.
Ders Programı
(6.7.8. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO-ADLİ/B
Tarih: 22 Haziran – 10 Temmuz 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1100 TL
Kontenjan: 25
Yer: İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp EnstitüsüAdli Tıp Enstitüsü Öğretim Üyeleri:
Prof. Dr. İmdat ELMAS
Doç.Dr. E .Hülya YÜKSELOĞLU
Yard. Doç.Dr. Gönül FİLOĞLU
Yard. Doç.Dr. Hüseyin ÇAKAN
Yard. Doç.Dr. Z. Belma GÖLGE
Yard. Doç.Dr. Zeynep TÜRKMEN
Öğrencilerin yanlarında getirmesi gereken materyaller:
Beyaz Önlük
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Adli Tıp Yaz Okulu’nun amacı Gençlerimize yeni bir bakış açısı kazandırmak, ileride seçecekleri meslek ve kariyer seçimlerine katkıda bulunmak, suç, suçlu profili, ceza, olay yeri inceleme kavramı, delil, ve delil toplanması, entomoloji. mikroorganizmalar, genetik bilimi ve adli bilimlerdeki yeri, zehir ve toksikolojik analizler, biyolojik delillerden DNA’nın elde edilmesi ve suçluların tespitinde DNA’dan nasıl yararlanıldığı hakkında bilgi aktarımı ve farkındalık yaratmaktır.
( 4.5.6.7.8. Sınıflar) [Kayıtlarımız sona ermiştir. İlginize teşekkür ederiz.]
Yaz Okulu Kodu: YO/ASTRO
Tarih: 22 Haziran – 10 Temmuz 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1100 TL
Kontenjan: 25
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Öğretim Üyeleri:
Prof.Dr. Türker ÖZKAN
Prof.Dr.Adnan ÖKTEN
Prof.Dr. Talat SAYGAÇ
Arş.Gör. Sinan ALİŞ
Arş.Gör. Başar COŞKUNOĞLU
Arş.Gör. Özgecan ÖNAL
Arş.Gör. Talar YONTAN
Astronom Korhan YELKENCİ
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Üniversitemizin her yıl yaptığı “Çocuk Üniversitesi” kapsamında 22 Haziran – 10 Temmuz 2015 tarihleri arasında düzenlenecek “Astronomi ve Uzay Bilimleri Yaz Okulu Programı” ile orta öğrenim düzeyindeki öğrencilerin gerek astronomi ve uzay bilimleri konusundaki meraklarını arttırmak gerekse o yaş grubu öğrencilere verilebilecek içinde yaşadığımız evreni, başta dünyamız olmak üzere güneş, güneş sistemi, yıldızlar, ölen veya patlayan yıldızlar, galaksimiz ve galaksiler hakkında gerekli öğretici ve kalıcı olacağını düşündüğümüz bilgiler verilecektir. Çocuklarımızın içinde bulunduğumuz çağa ayak uyduracak şekilde eğitilmeleri ve yetiştirilmeleri onların çalışma hayatlarında daha mutlu olmalarını sağlayacağı muhakkaktır. Ülkemizin henüz ileri teknoloji ve bilgi üretme konusunda sıkıntılarının olduğu açıktır. Refah ve mutluluğun yolunun da buradan geçtiği düşüncesiyle çocuklarımıza daha fazla sahip çıkmalı ve onları gelecek hayatlarına daha iyi hazırlamalıyız.
Yaz okulu süresince astronomi dersleri dışında çocukların her zaman merak ettikleri soruları sorabilecekleri gibi, aynı zamanda gündüz güneş, gece yıldız gözlemleri, dünyanın dönmesi, su roketi fırlatma yarışması, el planetaryumu yapımı, gökyüzü atlasının kullanımı gibi çeşitli etkinliklerde yapılacaktır. Ayrıca Astronomi ve Uzay Bilimleri ile ilgili Bölüm dışı 3 gezi yapılacaktır.
Bu bakımdan 3 haftalık “Çocuk Üniversitesi” adı altında düzenlenen bu yaz okulunun katılımcılara yukarıda bahsetmeye çalıştığımız bakış açısı çerçevesinde birçok açıdan faydalı olacağını düşünüyoruz.
Çocuk Üniversitesi’ne katılacak öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz.
Program
( 6.7. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/BP
Tarih: 22 Haziran – 10 Temmuz 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1000 TL
Kontenjan: 10+2
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü, Enformatik Bölümü
Öğretim Üyeleri:
Prof. Dr. Sevinç GÜLSEÇEN
Öğr. Gör. Dr. Murat GEZER
Araş. Gör. Elif KARTAL
Araş. Gör. Zeki ÖZEN
Araş. Gör. Emre AKADAL
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır. Her bir öğrencinin kendisinin smallbasic çalıştırabilecek düzeyde kendi dizüstü bilgisayarını getirmesi gerekmektedir.
Amaç:
6-7 sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak bu programda Bilgisayar ile ilgilenen-ilgilenmeyen, bilen-bilmeyen her öğrencinin Bilgisayarın sadece oyun amaçlı olmadığı uygun komutları bildikten sonra kullanıcın yönlendirebileceğini bir araç olduğunu görecektir.
( 4.5.6.7.8. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/H-CEB
Tarih: 22 Haziran – 10 Temmuz 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1000TL
Kontenjan: 25
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Öğretim Üyesi: Yrd.Doç.Dr. Filiz BALOĞLU
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Günümüzde para yaşamımızın oldukça etkileyen bir araç. Bu sebeple de paramızı doğru kullanabilmek daha da önem kazandı. Çocuklukta edinilen alışkanlıkların yetişkinlikte de devam ettiği düşünüldüğünde çocukların küçük yaşlardan itibaren parayı nasıl kullanacaklarını, nasıl tasarruf yapabilecekleri ve tüketim alışkanlıklarını nasıl düzenleyebileceklerini öğrenmeleri bir gereklilik haline haline gelmiştir. Finansal okuryazarlık olarak adlandırılan bu öğrenme süreci sadece uzman ve yetişkinleri değil, özellikle de çocukları ve gençleri ilgilendirmektedir. Parayla kavramlardan haberdar ve bilgili olmak, ekonomik hayata katılım için söz konusu kavramların uygulanmasına yönelik yetenek, motivasyon ve güvene sahip olmak programın temel amacını oluşturmaktadır. Program, para nedir, para nasıl kullanılır, para nasıl tasarruf edilir, ihtiyaçlarımız nelerdir ve neden tüketim yapıyoruz gibi temel sorular etrafında paranın hayatımızı nasıl şekillendirdiğini çocuklara aktarmayı hedeflemektedir. Öğrencilere sorular sorarak ve sordurarak, farklı durumlara göre senaryolar oluşturularak, videolar izleterek çocukların hayal dünyasına yönelik bir şekilde konular oyun temelinde anlatılacaktır. Program boyunca Finansal Kelime Avı, Para Eşleştirme, Hayali Banka gibi oyunlara, rol üstlenmelere, senaryo oluşturmalara yer verilecektir. Programımız bu doğrultuda 4 – 8. sınıflar düzeyinde öğrenim gören çocuklara yöneliktir. Paranın değerini öğrenmek isteyen tüm çocukları bekliyoruz.
(5.6.7.8. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/GELİŞİM
Tarih: 22 Haziran – 10 Temmuz 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1000 TL
Kontenjan: 25
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Havva TUNÇ
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Çocuğun, çocukluk döneminden gençlik dönemine geçişte kişisel gelişimini sorunsuz ve başarılı gerçekleştirebilmesi geleceğinin bugünden nitelikleşmesiyle olasıdır. Bireysel bağlamda çocukluk dönemini yani bugünü niteliklendirme kişisel yeteneklerin keşfedilmesi ve/veya fiziksel gelişimiyle örtüşen becerilerin kazanılmasıyla olasıdır. Diğer bir deyişle bireyin (çocuğun) farkındalık kazanması, yaşanılan toplum ve çevreyi önce mikro sonra makro ölçekte anlaması ve algılaması daha sonra algıladığına anlam vermesi yanı sıra anlamlandırdığını analiz edebilme becerisinin kazanmasıyla olasıdır. Normal koşullarda bu sürecin elde edilebilmesi zor olmakla beraber çoğunlukla es geçilmektedir. Ve eksikliği yıllar sonra bir yetişkin olunduğunda, özellikle profesyonel yaşamda, yoksunluğu ancak fark edilmektedir. Kimimizin başarılı kimimizin başarılı olamamasının temel nedeni budur. Aslında başarının sırrı basit olmayıp tam tersi çok sofistikedir. Başarının sırrı kişisel gelişim ile kendini ifade etmenin, gerçekleşme derecesine bağlıdır.
1.Ana-Baba eğitimi eşliğinde çocuğun ve/veya gencin kişisel gelişimi. Programın içinde zamanı olan ana-babaya eğitim ,paylaşım,iletişim kurma.Kısacası aile içinde kişisel gelişim ve kendini ifade etme.
Ben Kimim? Neredeyim? Ne yapmak istiyorum ? Ne olmak istiyorum?
Nefes alıp verme gibi yaşadığının fiziksel olarak farkına varma yöntemleri .Yoga – meditasyon
Kişisel beklentiler. Hedefler. Hayaller. Gerçekler,
Başarı ve Başarısızlık.
(5.6.7.8. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/MOL-GEN
Tarih: 22 Haziran – 10 Temmuz 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret:1100 TL
Kontenjan: 25
Yer: İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi
Öğretim Üyesi: Yard.Doç.Dr. Semian KARAER UZUNER
Lab.Asistanları:
Araş.Gör. Merve YILMAZER
Deniz YILMAZ
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Öğrencilerin yanlarında getirmesi gereken materyaller
Beyaz Önlük
Amaç:
Üniversite ortamını ilköğretim (5,6,7,8 sInıf) düzeyindeki öğrencilere sevdirmek, aynı zamanda basit bir şekilde Moleküler Genetik konusunda bilgilendirmektir.
5.6.7.8. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/ÖĞRETMEN
Tarih: 22 Haziran – 10 Temmuz 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1000 TL
Kontenjan: 25
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Mustafa İsmail BAĞDATLI
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Toplumsal ilişkilerin zayıfladığı, menfaat üzerine kurulan bağların git gide normalleştiği bir süreci yaşıyoruz. Elektronik ortamlar başında vakit geçirmeye alışan çocuklarımız, insanlarla birlikte iş yapma, sorumluluk sahibi olma gibi pek çok sosyal dinamiği verimli bir şekilde ortaya koyma noktasında zayıf kalmaktadırlar.
Öğretmenlik; liderliğin, iletişimin, hitabetin ve pek çok toplumsal ilişki sürecinin kapsamı içerisine girdiği ve ön planda temsil edildiği önemli bir meslektir. Allah (cc)’nün kendini tanımladığı “Rab” ifadesi öğretmenlik manasını da içine almaktadır. Öğretmenlik, Peygamber Efendimiz (sav)’in vazifesini devam ettirmek manasına da gelmektedir. Bu sebeplerle gerek iletişim gerekse de dinî ve kültürel açılardan oldukça önemli bir noktada bulunmaktadır.
Topluma yabancılaşmadan toplumu dönüştürme bilinci ve dinamizmi sağlıklı iletişim becerilerini kazanmakla mümkündür. Eğitim programı öğrencilerimize bu yeterliliği kazandırmayı hedeflemektedir. Yine bu program çocuklarımızın içinde bulundukları eğitim hayatını anlamlandırmalarını kolaylaştıracak, öğretmenlik mesleğine ilişkin bilgi sahibi olup öğretmenleri ile ayniyet kurmalarını sağlayacaktır.
Günlük dört ders saatinden oluşan program uygulamasında ilk ders konuya ilişkin teorik bilgileri içerecektir. İkinci derste yaşayarak öğrenme etkinlikleri uygulanacaktır. Üçüncü derste her öğrencinin isteğine göre gerçekleştirdiği serbest etkinliklerle öğrencilerin o gün üzerinde durulan konuyu sevdikleri ilgi duydukları bir araçla ifade etmeleri sağlanacaktır. Son ders ise kitap okumaya ayrılacaktır. Kitap toplu olarak öğrencilerin tercih edeceği her hangi bir mekanda okunacak, üzerinde tartışılacak, öğrenciye değerlendirerek, düşünerek, çeşitli mekanlarda aktif kitap okuma alışkanlığı kazandırılacaktır.
Ders Programı
(4.5.6.7.8. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/ RES-YAP
Tarih: 22 Haziran 2015 – 10 Temmuz 2015
Süre : 3 hafta
Ücret: 1000 TL
Kontenjan: 30
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Öğretm Üyesi: Yrd.Doç.Dr. Burhan BALOĞLU
Not: En az 10 öğrenci olması halinde açılacaktır.
Amaç:
Kendi dünyamızı keşfetmenin, dışımızdaki dünyayı gözlemlemenin, algılamanın ve farklılıkları kavrayarak fark yaratmanın yolu sanat ile aramızda bağ kurmaktan geçer. Resim, duygu ve düşüncelerin gerek çizgi gerekse şekil ve renklerle bir yüzey üzerine iki boyutlu olarak aktarılmasıdır. Resim yapmak görsel anlam taşıyan bir ürünün ortaya koyarak insanı sanata bağlayan en önemli araçlardan biridir. Her ne kadar resim yapmak için doğuştan yeteneklere sahip olunması gerektiği düşünülse de resim yapmanın kendi içinde bir mantığı vardır ve herkes resim yapabilir. Resim yapmak istiyorum diyen 10 yaş ve üzeri tüm çocukların katılabileceği bir eğitim sizi bekliyor.
Her gün ünlü bir ressamın hayatı ve eserleri anlatılacak. Önemli eserleri slayt gösterisi ile tanıtılacaktır.
(1.2.3.4.Sınıflar) ve (5.6.7.8. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/HÜCRE
Tarih: 22 Haziran – 25 Haziran 2015
Süre: 4 Gün
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 400TL
Kontenjan: 25
Yer: İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi
Öğretim Üyeleri:
Prof. Dr. Melike ERKAN
Araş.Gör.Dr Yasemin TUNALI
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Bu modül öğrencilere tek hücreli canlıların ne kadar çeşitli biçimlerde ve yaşamımız için ne kadar önemli fonksiyonu olduğunu öğretir. Bu modüle katılmaları özellikle biyoloji, tıp, dişçilik, veteriner gibi kısaca tüm yaşam bilimlerine ilgi duyan öğrencilerimize büyüleyici gelecektir. Canlı materyaller yardımıyla anlatılacaktır ve tek hücreli kültüründen oluşan bir akvaryumu edineceklerdir.
(4.5.6.7.8. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/YAZAR
Tarih: 22 Haziran – 10 Temmuz 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1000 TL
Kontenjan: 25
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Öğretim Üyeleri:
Doç.Dr. Abdülkadir TUNA
Eğitmen Merve SUCU
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Bu programda; kurmaca edebiyat yapıtlarının nasıl üretildiği, hikâyenin ve romanın unsurları, zamanın kullanımı, mekânın işlevi, karakter yaratma, olay örgüsü, anlatım biçimleri, edebi türler gibi yazma tekniği konularını klasik ve modern edebiyattan örneklerle tartışacağız.
Mitoloji derslerimizde, mitolojik karakterlerle fantastik edebiyatı ilişkilendirecek, kendi mitolojik-fantastik hikâyelerimizi yazacak ve mitolojik tanrıları canlandırarak drama çalışmaları yapacağız.
Öğreneceklerimizin en önemlisi ise, kalıplaşmış düşünce kilitlerinden kurtulup kendimiz olmayı başarmak!
Fosiller-Mineraller-Kayaçlar-Madenler-Depremler ve Mühendislik Uygulamaları
(4. 5. 6. 7. ve 8. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/YERKÜRE
Tarih: 22 Haziran – 10 Temmuz 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1100 TL
Kontenjan: 25
Yer: İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü – Mühendislik Fakültesi
Öğretim Üyeleri:
Prof.Dr. Sabah YILMAZ ŞAHİN
Yrd.Doç.Dr. Yıldırım GÜNGÖR
Yrd.Doç.Dr. İsak YILMAZ
Yrd.Doç.Dr. Namık AYSAL
Yrd.Doç.Dr. Murat YILMAZ
Araş.Gör. Fatma ŞİŞMAN TÜKEL
Araş.Gör. Candan ALPTEKİN
Jeo.Yuk.Müh. Burcu ÜNER
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Jeoloji/yer bilimi, yerkürenin güneş sistemi içerisindeki konumunu, fiziksel ve kimyasal özelliklerini ortaya koyan ve yerkabuğu şekillenirken etkilendiği süreçleri tanımlayan bir bilim dalıdır. Yerbilimi dar anlamda yerkürenin katı, rijit kısmı olan yerkabuğu ile, geniş anlamda da tüm yerküre ile ilgilenir. Belli bir zamana kadar dünyanın oluşumuyla ilgilenen jeoloji bilimi, günümüzde yaşadığımız çevre ve insan ilişkileriyle de ilgilenmekte; sağlıktan kullandığımız eşyalara kadar her alanda önemini hissettirmektedir. Bu nedenle, tüm bilim dallarıyla az ya da çok ilişkili olan Jeolojinin iyi anlaşılması zorunluluğu gündeme gelmektedir.
Program İçin Gerekli Malzemeler:
Çekiç
Büyüteç (LUP)
Araziye uygun kıyafet, bot
Arazi çantası
Defter, kalem, boya kalemleri
Taşları yazmak için çıkmayan (permanent) kalem
Örnek torbası
PROGRAM
(1.2.3.4. SINIFLAR)
Yaz Okulu Kodu: YO/YETENEK
Tarih: 22 Haziran – 10 Temmuz 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1200 TL
Kontenjan: 25
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Öğretim Üyesi: Doç. Dr. Serap EMİR
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Not: Öğrencinin bu programa katılımı WISC-R test sonucuna göre olmaktadır.
Amaç:
İnsanlarla iyi iletişim kurabilmek, farklılıklarını bilmek ve bunu kabullenmek, başka insanlara hoşgörülü olabilmek, gerçeklerle varsayımları ayırt edebilmek, varsayımlardan yola çıkıldığında sonuçların yanıltıcı olabileceğini anlamak, doğru seçimler yapabilmeyi öğrenmek, benzerlikleri ve farklılıkları kolayca görebilmek, ilişkileri anlamak, bu ilişkilerden yola çıkarak sonuca herkesten daha çabuk ulaşmak, objelerin farklı kullanım alanlarını düşünebilmek, bağlantısız objeler veya olaylar arasında bağlantıları görmek ve bunu yeni bir ürün ortaya koymak için kullanmak, bir olayı farklı açılardan ele almayı öğrenmek.
Kısacası kendinizi daha iyi tanımak ve bilmek, daha eleştirel ve daha yaratıcı düşünebilmek. Yeni ürünler ortaya koyabilmek için, zenginleştirilmiş bir eğitim sizleri bekliyor.
(5.6.7. ve 8. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/AT-BİN
Tarih: 22 Haziran – 03 Temmuz 2015
Süre: 2 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 750 TL
Kontenjan: 15
Yer: İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü
Öğretim Üyesi-Öğretim Görevlisi:
Doç.Dr. Mehmet Can GÜNDÜZ
Öğr.Görv. İbrahim KURBAN
Dr.Berjan DEMİRTAŞ
Dr.Çağla PARKAN YARAMIŞ
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
İnsanlık tarihinde vazgeçilmez bir ulaşım ve tarım aracı olarak işbirliği içerisinde yüzyıllardır insanlarla birlikte çalışan atlar; şimdilerde ise motorlu taşıt devrinin başlamasından sonra spor ve terapi amaçlı olarak binicilikte kullanılmaktadırlar.
Diğer spor dallarından farklı olarak başka bir canlı ile ortak işbirliği içerisinde yapılan tek spor dalı olan biniciliğin insanda yaratmış olduğu fiziksel ve ruhsal gelişim oldukça önemlidir. Ayrıca atların, gerek zihinsel gerekse bedensel engellilerde engelleri beraber aşma başarıları dünyaca kabul görmüştür.
Başka bir tür canlıyla ortak işbirliği içerisinde binicilik sporunu ve atçılığı uzman eğitmenlerle öğrenmek istiyorum diyen 10 -16 yaş aralığı bütün çocuklar uygulamalı bir eğitim sizleri bekliyor.
(5.6. ve 7. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/MAT-SY
Tarih: 22 Haziran – 10 Temmuz 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1000 TL
Kontenjan: 25
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Öğretim Üyesi: Yrd.Doç.Dr. Murat KİRİŞÇİ
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Senaryo yazmak mı dediniz? Hem de Matematik ile olur mu canım?”
Matematiksel düşünmenin hayata, sosyal olgulara, kültüre, spora ve sanata olan katkısını topluma yaymak ve bu düşünceyi yaygınlaştırmak için çıktık yola.
İlk durağımız senaryo üretmek…
Sonrası gelecek elbet!
Haydi, bu yolculuğa sizde katılın ve ileride matematikle yapacağımız diğer etkinliklere beraber başlangıç yapalım.
Amaç:
2014-2015 Eğitim Öğretim döneminde, 5. 6. ve 7. sınıflarda okuyan öğrencilere yönelik olarak uygulanacak programda öğrencilerin Matematik konularını kavramsal olarak daha iyi anlayabilecekleri senaryolar üretmeleri ve soyut konuları kolayca somutlaştırabilmeleri amaçlanmaktadır. Böylece öğrenciler eğitim-öğretim hayatlarının her noktasında daha hızlı soyut düşünebilecek, gerektiğinde bu soyut düşüncelerini somutlaştırabilecek ve çevrelerindeki arkadaşları ya da öğretmenleriyle bu düşünme biçimini paylaşabilecekleri bir sistem oluşturulacaktır.
Uygulanacak Yöntem:
Program hazırlanırken öğrencilerin matematik ile farklı bir şekilde tanışmaları sağlanacak, yaşantımızdan örneklerle doğru düşünme bilinçleri geliştirilecektir. Teoriden pratiğe bilimsel düşüncenin doğası, keşfetmenin hazzı, matematiğin sanat, spor ve diğer alanlarla olan ilişkisi eğlenerek öğrenmeyle birleşecektir.
Her dersin başında önceden belirlenmiş konuların sadece başlıkları öğrencilere ifade edilerek senaryo için beyin fırtınası yapılacak, bu işlemin sonucunda çıkan fikirlerden kavram haritası oluşturularak öğrencinin senaryo yazması sağlanacaktır. Öğrencilerin hayal dünyasının saflığı ve sadeliğinin ortaya çıkaracağı sonuçlar, onları bir konuyu kendilerinin bulması, keşfetmesi ve konuya aidiyet hissetmeleri sağlayacaktır. Burada öğretimin en can alıcı noktası bilgi verici olmaktan çok yönlendirici olmasıdır. Senaryo üretmek öğrencinin, matematiksel konuları anlayabilmesi için kendi ürettiği yöntemleri kullanmasına bir basamak olacaktır. Her haftanın sonunda senaryolar değerlendirilecek, senaryoların yazım ve mantık hataları giderilerek düzenlenmesi sağlanacaktır. Programın sonunda elde edilen senaryolar kitaplaştırılarak öğrencilerin bir ürün sahibi olmaları da sağlanacaktır.
Programın sonunda öğrenciler kendi buldukları-keşfettikleri matematiksel kavramlar ve yazdıkları senaryolarla kendilerine bir matematik dünyası çizecekler ve bu ürettikleri dünyayı yaşadığımız dünyaya taşıyacaklar.
(6. ve 7. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/MAT-E
Tarih: 22 Haziran – 10 Temmuz 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1000 TL
Kontenjan: 25
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Öğretim Üyeleri: Yrd. Doç. Dr. Mahir BİBER
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Matematiği hayatınız boyunca unutamayacağınız bir eziyet olarak mı görüyorsunuz?
Matematiği hiç anlayamayacağınıza ve başaramayacağınıza mı inanıyorsunuz?
Yoksa matematiğin sadece ezberlenmesi gereken anlamsız formüller, teoremler ve kurallar dizisi olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Yanıtınız evet ise şimdi sizi matematiğin eğlenceli dünyası ile tanıştıracağız. İlginç matematik soruları, zeka problemleri, eğlenceli matematik oyunları, mantık soruları, ilginizi çekebilecek şifreleme teknikleri ve matematikle ilgili bilmek isteyeceğiniz her şey burada! Eğlenceli dünyamıza hoş geldiniz!..
Matematiğin insanın düşünce yapısına olduğu kadar estetik duygusuna ve hayata bakışına önemli katkıları olmaktadır. Siz de matematiği sevmek, anlayabilmek ve hayata yenilikçi bir bakış açısı ile bakmak istiyorsanız matematiğin eğlenceli dünyasında yerlerinizi ayırtın…
Amaç:
2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminde, 6. ve 7. sınıflarda okuyan öğrencilere yönelik olarak uygulanacak olan bu programda, toplumda genel olarak korkulan ve sevilmeyen bir ders olarak görülen matematiği daha sempatik ve işlevsel hale getirmek amaçlanmaktadır. Bu sayede ilköğretim öğrencilerinin matematiğe yönelik motivasyonlarını artırarak, onların derse yönelik ön yargılarını belli ölçülerde ortadan kaldırabileceğimiz düşünülmektedir. Programda ayrıca, öğrencileri okullarda yaşadıkları TEOG ve benzeri sınavlara yönelik baskılardan arındırarak, matematiğin eğlenceli taraflarını keşfetmelerine imkan tanımak ve böylece matematiğe yönelik özgüvenlerini artırmak amaçlanmaktadır.
Uygulanacak Yöntem:
Program hazırlanırken öğrencilerin matematiğin hayatlarındaki yerini öğrenmelerine ve böylece matematiği anlamanın ve kullanmanın gerekliliğine inanmalarına olanak tanınmaktadır. Bu nedenle, mümkün olduğu kadar etkinlikler çeşitlendirilmeye çalışılmıştır ve öğrencilerin derslere heyecan ve istekle katılmaları hedeflenmiştir.
5.6.7. ve 8.Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/GIDA
Tarih: 29 Haziran-10 Temmuz 2015
Süre: 2 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 750 TL
Kontenjan: 20
Yer: İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü
Öğretim Görevlileri:
Öğr. Gör.Dr. Sema SANDIKÇI ALTUNATMAZ
Öğr.Gör.Dr. Filiz YILMAZ AKSU
Öğr.Gör.Dr. Deniz AKTARAN BALA
Öğrencilerin yanlarında getirmesi gereken materyaller:
-Beyaz Önlük
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Gıda insanoğlunun vazgeçilmezlerinden birisidir. Gıda sektörü her geçen gün hızla büyürken, hileli üretimleri ve sağlıksız gıdaları da beraberinde insan hayatına sokabilir. Bunun sonucunda da gıda zehirlenmeleri ve hatta sağlıksız gıdadan dolayı ölümler meydana gelebilir. Bu tür sorunların yaşanmaması için gıda güvenliğinin sağlanması gerekmektedir. Gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için hijyenin ve gıda mikrobiyolojisinin önemi oldukça büyüktür. Bunun önemini kavrayabilmek için gıda mikrobiyolojisi ve hijyen uygulamaları ile desteklenmiş, SAĞLIKLI GIDA üretimleriyle eğlenceli hale gelmiş laboratuvar uygulamaları, yaratıcı ve araştırmacı genç arkadaşlarımızın ilgisini çekecektir.
Kayıtlarımız sona ermiştir. İlginize teşekkür ederiz.
(5.6.7. ve 8. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/ BİL-OKUR
Tarih: 22 Haziran – 10 Temmuz 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1000 TL
Kontenjan: 20
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü ve Çeşitli Kütüphaneler
Öğretim Üyesi: Doç. Dr. Işıl İlknur SERT
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Bilgi okuryazarı olmak, 21. yüzyıl insanının belki de en önemli becerisi olarak tanımlanmaktadır. Merak edilen bir konunun, güvenilir kaynaklarla araştırılması ve sunulması, edinilen bilgilerin hayatta uygulanması bu becerinin kullanılması ile gerçekleşir.
İnternetin tek güvenilir bilgi kaynağı olmadığını, adeta bir bilgi çöplüğü olduğunu; internet ve diğer bilgi kaynakları arasında aranılan bilgiye bir dedektif gibi araştırma stratejileri kullanarak ulaşmanın önemini kavratmak bu programın temel amacıdır. Bilgi okuryazarı adayı olan ortaokul çağındaki çocukların ezberci eğitimden uzak; deneyerek, eğlenerek “öğrenmeyi öğrenmeleri” gerekmektedir. Yaşam boyu öğrenmeyi gerçekleştirmek için kütüphaneleri kullanmanın önemini kavratmak, kütüphaneleri tanıtmak, bu programın bir başka amacıdır.
Uygulama boyunca öğrenciler, merak ettikleri herhangi bir konuyu araştıracaklar, bunu çeşitli kütüphanelerden ve internetten nasıl gerçekleştireceklerini görecekler ve sonuçta bir sunum hazırlayarak araştırmalarını arkadaşlarına sunacaklardır. Bu arada poster hazırlama, broşür hazırlama ve çeşitli uygulamalarla değişik ürünler ortaya koyacaklardır. Bu beceriyi tüm hayatları boyu kullanmaları, bilgi okuryazarı olma yolunda adım atmal
arı beklenmektedir.
Üstün zekalı ve yetenekli bir çocuğa sahip olmak oldukça keyif verici ama bir o kadar kendine has zorlukları olan bir deneyimdir. Bu deneyimin keyifli yanını daha çok yaşayabilmek için bu özel gruptaki çocukların özelliklerinin, yaşayabilecekleri sorunların ve bu sorunlarla nasıl başedilebileceğinin bilinmesi gerekir.
Bu amaç doğrultusunda üstün zekalı ve yetenekli çocuğa sahip ebeveynlerin katılıp, farkındalık kazanabileceği, diğer ebeveynlerle bir arada olup konuyu tartışma imkanı bulabilecekleri bir program hazırlanmıştır. Program 5 oturumdan oluşacak ve hafta içi her gün saat 13.00-16.00 Programın ana başlıklar şunları içerecektir;
Üstün zekalı ve yetenekli çocukların özellikleri ve bu özelliklerin yaşatabileceği özel sorunlar nelerdir?
Üstün zekalı ve yetenekli çocuklar için en uygun ebeveynlik becerileri nelerdir?
Aile üyelerinin rol ve sorumlulukları neler olmalıdır?
Ev ortamı nasıl düzenlenmelidir?
Okul aile işbirliği nasıl kurulmalıdır?
Sosyal duygusal gelişimlerinde yaşanabilecek sorunlar ve arkadaşlık ilişkileri nasıl düzenlenmelidir?
Ayrıca grup içinde yapılacak spontan tartışmalarla başlıklar genişletilebilecektir.
Programa katılacak ebeveynlerle ön görüşme yapılacaktır. Gruplar minimum 8 maksimum 10 kişilik sınıflardan oluşacaktır.
Yrd. Doç. Dr. Ayça KÖKSAL KONİK
Eğitim Tarihleri :
22 Haziran -26 Haziran 2015
29 Haziran -03 Temmuz 2015
06 Temmuz-10 Temmuz 2015
Eğitim Saatleri: 13.30-16.00
Ücret: 300 TL
Eğitim ücreti için banka bilgileri:
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Çocuk Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
Halk Bankası Beyazıt Şubesi
IBAN: TR09 0001 2009 8200 0006 2003 53
Müracaat için (212) 440 02 78
(5.6.7. ve 8. Sınıflar)
Yaz Okulu Kodu: YO/TMKRA
Tarih: 22 Haziran – 10 Temmuz 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1000 TL
Kontenjan: 25
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Öğretim Üyeleri:
Yrd.Doç.Dr. İrfan BULUT
Eğitmen Murat DAĞLI
Not: En az 10 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Kültür Sanat yoluyla öğrencilerimizin tarihimize olan bakışlarına katkıda bulunmak ve musiki yoluyla özel yeteneklerinin gelişmesini ve bu sayede sosyalleşmelerini sağlamak.
Türk kültürünü ve müziğini oluşturan temel sac ayaklarından birisi olan tasavvuf musıkisi, hem kültürel mirasımızın taşıyıcısı ve temsilcisi olması hem de bu musıkiye ait eserlerde insanı insan olduğu için sevme, hoşgörü, alçakgönüllülük gibi değerlerin sıkça yer alması dolayısıyla kendi kültürüyle barışık bireylerin yetişebilmesi için çocuk eğitiminde yer alması gereken önemli bir boyuttur. Bu bağlamda yaz okulunda sunulacak programın bir kısmını Dini Musikimizin formları, sıkça kullanılan temel makamlar ve bu makamlara ait eserler oluşturacaktır. Belirli makamlardan özenle seçilecek bu eserlerden oluşturulacak repertuarla bir koro çalışması yapılacak ve okul sonunda öğrencilerimizin çalışmalarının meyvası olarak bir konser düzenlenecektir.
Yaz okulu programın diğer bölümünü de ritim atölye çalışmaları oluşturulacaktır. Hem çabuk gelişim kaydedilebilmesi hem de maliyet düşüklüğü açısından öğrencilerimize bendir, zil, tef gibi ritim aletlerinin icrası öğretilecektir. Bu bağlamda Türk musıkisinde kullanılan temel usullere yönelik çalışmalar da yapılacaktır.
(İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı hocalarından bire bir flüt dersleri)
5,6,7,8. Sınıflar
Yaz Okulu Kodu: YO/
Tarih: 24 Ağustos – 11 Eylül 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1500 TL
Kontenjan: 14
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Öğretim Üyeleri: Prof. Ceyda Uzgören, Prof. Eser Bilgeman, Yrd. Doç. Çağrı Çolakoğlu
Not: En az 4 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Klasik müziğe ilgi duyup, özel keman, gitar, piyano, flüt, klarnet, trompet dersi alan ya da almak isteyen veya halen konservatuar ya da güzel sanatlar liselerinde bu enstrümanlarda öğrenim gören öğrencilerin üç haftalık yoğun bir kurs ile enstrümanlarında aşama kaydetmeleri bu kurs programının esas amacıdır.
Ayrıca bu öğrencilerin konservatuara giriş programlarına hazırlanmaları, konservatuar müfredat programlarını tanımaları için İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı hocalarından profesyonel yardım almaları da amaçlanmaktadır. Öğrenciler yaş ve enstrümanlarındaki seviyelerine göre üç hafta boyunca öğrenciler alanında uzman hocalarıyla bire bir çalışma fırsatı yakalayacaklardır. Özel ders alarak müzik alanında kendini geliştirmek isteyen öğrenciler için konservatuvar eğitimcileri ve eğitimi ile tanışmaları sağlanmış olacaktır. Böylelikle amatör enstrüman eğitiminden profesyonel konservatuvar eğitimine geçiş için bir köprü kurulmuş olacaktır.
(İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı hocalarından bire bir gitar dersleri)
5,6,7,8. Sınıflar
Yaz Okulu Kodu: YO/
Tarih: 24 Ağustos – 11 Eylül 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1500 TL
Kontenjan: 14
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Öğretim Üyeleri: Prof. Ceyda Uzgören, Prof. Eser Bilgeman, Yrd. Doç. Çağrı Çolakoğlu
Not: En az 4 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Klasik müziğe ilgi duyup, özel keman, gitar, piyano, flüt, klarnet, trompet dersi alan ya da almak isteyen veya halen konservatuar ya da güzel sanatlar liselerinde bu enstrümanlarda öğrenim gören öğrencilerin üç haftalık yoğun bir kurs ile enstrümanlarında aşama kaydetmeleri bu kurs programının esas amacıdır.
Ayrıca bu öğrencilerin konservatuara giriş programlarına hazırlanmaları, konservatuar müfredat programlarını tanımaları için İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı hocalarından profesyonel yardım almaları da amaçlanmaktadır. Öğrenciler yaş ve enstrümanlarındaki seviyelerine göre üç hafta boyunca öğrenciler alanında uzman hocalarıyla bire bir çalışma fırsatı yakalayacaklardır. Özel ders alarak müzik alanında kendini geliştirmek isteyen öğrenciler için konservatuvar eğitimcileri ve eğitimi ile tanışmaları sağlanmış olacaktır. Böylelikle amatör enstrüman eğitiminden profesyonel konservatuvar eğitimine geçiş için bir köprü kurulmuş olacaktır.
(İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı hocalarından bire bir keman dersleri)
5,6,7,8. Sınıflar
Yaz Okulu Kodu: YO/
Tarih: 24 Ağustos – 11 Eylül 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1500 TL
Kontenjan: 14
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Öğretim Üyeleri: Prof. Ceyda Uzgören, Prof. Eser Bilgeman, Yrd. Doç. Çağrı Çolakoğlu
Not: En az 4 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Klasik müziğe ilgi duyup, özel keman, gitar, piyano, flüt, klarnet, trompet dersi alan ya da almak isteyen veya halen konservatuar ya da güzel sanatlar liselerinde bu enstrümanlarda öğrenim gören öğrencilerin üç haftalık yoğun bir kurs ile enstrümanlarında aşama kaydetmeleri bu kurs programının esas amacıdır.
Ayrıca bu öğrencilerin konservatuara giriş programlarına hazırlanmaları, konservatuar müfredat programlarını tanımaları için İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı hocalarından profesyonel yardım almaları da amaçlanmaktadır. Öğrenciler yaş ve enstrümanlarındaki seviyelerine göre üç hafta boyunca öğrenciler alanında uzman hocalarıyla bire bir çalışma fırsatı yakalayacaklardır. Özel ders alarak müzik alanında kendini geliştirmek isteyen öğrenciler için konservatuvar eğitimcileri ve eğitimi ile tanışmaları sağlanmış olacaktır. Böylelikle amatör enstrüman eğitiminden profesyonel konservatuvar eğitimine geçiş için bir köprü kurulmuş olacaktır.
(İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı hocalarından bire bir klarnet dersleri)
5,6,7,8. Sınıflar
Yaz Okulu Kodu: YO/
Tarih: 24 Ağustos – 11 Eylül 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1500 TL
Kontenjan: 14
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Öğretim Üyeleri: Prof. Ceyda Uzgören, Prof. Eser Bilgeman, Yrd. Doç. Çağrı Çolakoğlu
Not: En az 4 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Klasik müziğe ilgi duyup, özel keman, gitar, piyano, flüt, klarnet, trompet dersi alan ya da almak isteyen veya halen konservatuar ya da güzel sanatlar liselerinde bu enstrümanlarda öğrenim gören öğrencilerin üç haftalık yoğun bir kurs ile enstrümanlarında aşama kaydetmeleri bu kurs programının esas amacıdır.
Ayrıca bu öğrencilerin konservatuara giriş programlarına hazırlanmaları, konservatuar müfredat programlarını tanımaları için İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı hocalarından profesyonel yardım almaları da amaçlanmaktadır. Öğrenciler yaş ve enstrümanlarındaki seviyelerine göre üç hafta boyunca öğrenciler alanında uzman hocalarıyla bire bir çalışma fırsatı yakalayacaklardır. Özel ders alarak müzik alanında kendini geliştirmek isteyen öğrenciler için konservatuvar eğitimcileri ve eğitimi ile tanışmaları sağlanmış olacaktır. Böylelikle amatör enstrüman eğitiminden profesyonel konservatuvar eğitimine geçiş için bir köprü kurulmuş olacaktır.
(İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı hocalarından bire bir piyano dersleri)
5,6,7,8. Sınıflar
Yaz Okulu Kodu: YO/
Tarih: 24 Ağustos – 11 Eylül 2015
Süre: 3 Hafta
Saat: 10:00-16:00
Ücret: 1500 TL
Kontenjan: 14
Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Öğretim Üyeleri: Prof. Ceyda Uzgören, Prof. Eser Bilgeman, Yrd. Doç. Çağrı Çolakoğlu
Not: En az 4 öğrenci olması halinde program açılacaktır.
Amaç:
Klasik müziğe ilgi duyup, özel keman, gitar, piyano, flüt, klarnet, trompet dersi alan ya da almak isteyen veya halen konservatuar ya da güzel sanatlar liselerinde bu enstrümanlarda öğrenim gören öğrencilerin üç haftalık yoğun bir kurs ile enstrümanlarında aşama kaydetmeleri bu kurs programının esas amacıdır.
Ayrıca bu öğrencilerin konservatuara giriş programlarına hazırlanmaları, konservatuar müfredat programlarını tanımaları için İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı hocalarından profesyonel yardım almaları da amaçlanmaktadır. Öğrenciler yaş ve enstrümanlarındaki seviyelerine göre üç hafta boyunca öğrenciler alanında uzman hocalarıyla bire bir çalışma fırsatı yakalayacaklardır. Özel ders alarak müzik alanında kendini geliştirmek isteyen öğrenciler için konservatuvar eğitimcileri ve eğitimi ile tanışmaları sağlanmış olacaktır. Böylelikle amatör enstrüman eğitiminden profesyonel konservatuvar eğitimine geçiş için bir köprü kurulmuş olacaktır.